Kololo 2013 - Dag 3

Dag 2

Het is zes uur en ik ben wakker. Klaar voor een nieuwe dag. Beetje jammer alleen dat de wekker pas om kwart voor acht afloopt en ik nog bijna twee uur kan slapen. Hoewel ik denk dat slapen niet meer gaat lukken, is het volgende moment dat ik mijn ogen open doe om half acht. Ik ga haast nog denken dat er iets mis met me is, want het woord 'ochtendmens' komt niet in mijn vocabulaire voor. En toch ben ik de eerste die aangekleed en wel in de main tent staat. Kleine persoonlijke overwinning :)

Al gauw komen Carlijn, Natalie en Jos erbij en we zorgen dat het ontbijt klaar is, want om kwart over negen worden we opgehaald. En dus zitten we om half tien nog te wachten.
Als Jasper en Richard om 9.40 u in het kamp komen, bleek dat ze op de terugweg van een vroege gamedrive op een bijzondere blokkade gestuit waren. Een blokkade in de vorm van een olifant. Legitiem excuus als je het mij vraagt.
De rangers nemen ons mee naar de maandelijkse game auction in Vaalwater. Tijdens deze veiling worden dieren geveild, met name voor de game reserves. Het principe is dat de te veilen dieren in hokken staan en je daar kunt bekijken op welk dier je wilt gaan bieden in de latere veiling. Dit wil zeggen dat we niet veel later oog in oog staan met gnoes, nyala's, koedoes, elandantilopen en nog veel meer. Zelfs neushoorns staan op een afstand van nog geen twee meter, met als enige afscheiding een houten schutting.
Ook de veiling zelf is indrukwekkend. De veilingmeester praat razendsnel in het Afrikaans en de bedragen die rondgaan zijn niet mis. Richard heeft zijn zinnen gezet op een groep jonge sabelantilope-bokken, maar die worden voor zijn neus weggekaapt. Later op de dag tikt hij nog wel een impalabok (zij het figuurlijk) op de kop.
Als we 's middags terugkomen bij Kololo worden we bij de receptie afgezet. Vanaf hier mountainbiken we terug naar het tentenkamp. Aangezien fietsen door los zand niet bepaald onze hobby is en Carlijn niet helemaal fit is, nemen zij, Natalie en ik de kortere route. Ondanks die kortere route zijn we toch een hele tijd onderweg, want we komen vanalles moois tegen. We stoppen twee keer om giraffen te bekijken, we stoppen voor koedoes, bavianen, impala's, een blesbok en omdat Natalie's ketting eraf ligt. In de veronderstelling dat we geen kettingen op fietsen kunnen leggen lijkt het er even op dat we de rest moeten lopen, maar nog geen minuut later fietsen we vrolijk verder. Eenmaal terug in het kamp is het tijd voor een douche en relax-tijd. Tegen zeven uur, half acht, begint de honger toe te slaan, en als het eten er om acht uur nog niet is, plunderen we een doos koekjes. Gelukkig hebben we nog steeds honger als Jasper een half uur later met het eten in het kamp komt. En dat eten is heerlijk, wat het wachten meer dan goed maakt. Na het eten duiken Jos en ik meteen onze tent in, want de wekker voor morgenvroeg is iets minder genadig dan vanochtend... Kwart over vijf it is...

Dag 4

Undefined