Romeo+Julia

Wat moet ik aan? Zitten mijn haren wel goed? Waar is die ene ketting nou? Blijft mijn make-up wel zitten? Crisis.

Meestal maak ik me daar niet zo druk om. Als ik maar iets om het lijf heb is het prima. Bad hair day? Dan maar een staart. En het zal echt de eerste keer niet zijn dat ik vergeet om make-up op te doen voor ik de deur uit ga. Maar heel af en toe is er een speciale gelegenheid en kan ik al dagen van tevoren aan het bedenken zijn wat ik aan zal trekken, hoe ik mijn haren ga doen en welke make-up ik op moet doen. Afgelopen donderdag, 3 januari, was zo'n gelegenheid. In het Parktheater in Eindhoven ging de musical Romeo+Julia in première. Niet zomaar een musical, nee, een musical met mijn bloedeigen broer Robbert in de hoofdrol!

Vanaf het allereerste pianoakkoord tot de allerlaatste gongslag zit ik op het puntje van mijn stoel. In bijna twee uur tijd zie ik Robbert groeien van het kleine broertje dat hij altijd is geweest (en ook altijd een beetje zal blijven) tot een man die zingt, danst en speelt alsof zijn leven ervan afhangt. En niet alleen hij. Alle castleden geven wat ze kunnen, wat resulteert in een lach, een traan en vooral heel veel kippenvel. Als ik na de voorstelling in de foyer om me heen de bewonderende opmerkingen hoor, zou ik het liefst heel hard roepen: "Ja, luister eens, dat is wel mooi MIJN broertje die daar stond!" Ik ben zo trots! Even later komt de hele cast de trap af en weer lopen de rillingen over mijn rug. Er wordt gefeliciteerd, geknuffeld, nagepraat en nagedronken. Verdiend, na zo een première.

Inmiddels heb ik de voorstelling twee keer gezien en de kaartjes voor de laatste voorstelling op 13 januari zijn ook al binnen. Ik ben misschien dan een heel klein beetje bevooroordeeld, maar de recensies liegen er niet om. Uit de grond van mijn hart zeg ik: Ga kijken. Mis dit niet. Romeo en Julia zoals je het nog nooit eerder zag.

Recensie Musicalsites.nl
Recensie Eindhoven Dichtbij

Nederlands

Tags:

Reacties

Proficiat Robbert! Hopelijk ook eens een voorstelling bij Antwerpen in de buurt? Kom ik zeker kijken hoor.
En Lieke ik ken het gevoel van zo'n kleine ineens grote broer waar je stiekem enorm trots op bent :)