Afrika

Kololo 2013 - Dag 11

Dag 10

Het is kwart over vijf als de wekker gaat en hoewel ik toch zeker zes uur geslapen heb, voelt het alsof ik net pas in mijn bed lig. Ik moet mezelf echt dwingen om op te staan en het is niet geheel van harte als ik even later in de main tent op een rusk sta te knabbelen. Zelfs als we in de gameviewer stappen om naar Welgevonden te rijden voor een big five walk ben ik nog steeds niet echt wakker. Pas als we een enorme Afrikaanse visarend in een boom zien zitten, ga ik op standje alert. Op het moment dat we uit de auto stappen, voel ik me even onbeschermd, zo tussen de neushoorns, leeuwen en olifanten.

Nederlands

Kololo 2013 - Dag 10

Dag 9

Het ritme zit er goed in: vijf minuten voordat mijn wekker afloopt, om 6.25 uur, ben ik wakker. Ik kleed me aan en in plaats van het gebruikelijke vette, Engelse ontbijt vind ik vandaag een kommetje yoghurt ook wel prima. Als iedereen klaar is en Bok gearriveerd vertrekken we naar een visstekje op Kololo. Eer dat alle vishengels zijn opgezet en het aas gevangen is, zijn we zo alweer een half uur verder, maar dan kunnen we aan de gang.

Undefined

Kololo 2013 - Dag 9

Dag 8

De wekker van mijn telefoon staat op kwart over negen, maar mijn interne klok maakt dat ik om kwart voor zeven klaarwakker ben. Ik werk mijn dagverslag bij en rond acht uur spring ik in de douche. Hoewel ik mijn tijd neem, is het nog geen half negen als ik in de main tent sta. Ik maak wat thee en pak een rusk en geniet van de warme ochtendzon en het gezang van de vogels om me heen. Hier en daar komen ook anderen uit hun tent gekropen en al gauw loopt iedereen rond. Voordat Bok om tien uur naar het kamp komt om een brunch voor ons te maken, pak ik vast even mijn tas voor het kamperen van vanavond in. Als ik terugkom in de main tent is Bok gearriveerd. Inclusief de mededeling dat het kamperen niet doorgaat en dat we in plaats daarvan een 's avonds een avondgamedrive zullen maken. Na het eten verwissel ik de spullen in mijn tas dus maar voor een warme trui voor de gamedrive 's avonds.

Nederlands

Kololo 2013 - Dag 8

Dag 7

Ergens in de verte hoor ik voetstappen over het grindpad voor de tent. En nog eens. En weer. Vervolgens wordt er op de voorkant van onze tent geklopt: 'Het is kwart voor vijf, over een kwartier moeten we weg!'
Ik schiet overeind. Mijn wekker is niet afgelopen vanochtend. Als een dolle trek ik mijn kleren aan, graai ik mijn spullen bij elkaar en het is exact vijf uur als ik met een beker melk en een rusk achter de kiezen klaar sta voor vertrek. Het is nog donker als we vertrekken richting Rhenosterpoort, een game farm op zo'n 30 minuten rijden van Kololo. In die tijd komt de zon op en het is licht als we arriveren. Anton, de eigenaar van het stuk land, neemt ons mee op een zware, maar prachtige wandeling. De trail bestaat uit veel klimmen en afdalingen en de uitzichten zijn geweldig. Behalve de schitterende vergezichten zien we ook grote Kaapse gieren en zwarte arenden cirkelen op de thermiek.

Undefined

Kololo 2013 - Dag 7

Dag 6

Ik schrik wakker: in de tenten om me heen hoor ik gepraat en ik ben bang dat ik me verslapen heb. Ik wil mijn telefoon pakken om te kijken hoe laat het is en op dat moment loopt de wekker af. Gelukkig, niks aan de hand. Aangezien ik toch al wakker ben besluit ik eens niet te snoozen en me direct aan te kleden. Het is half zeven als ik in de main tent sta. We maken wat ontbijt en rond kwart over zeven is iedereen klaar. Richard komt ons ophalen en we rijden naar een cheetah farm zo'n anderhalf uur van Kololo af. Hier krijgen we een soort van gamedrive, samen met een groep ouwe Duitsers in een grote gameviewer gepropt.

Undefined

Kololo 2013 - Dag 6

Dag 5

Ook vanochtend is het weer vroeg dag. De wekker roept om kwart over vijf dat het tijd is om wakker te worden, maar het is zo koud dat ik eigenlijk niks liever wil dan de dekens nog eens stevig om me heen slaan en nog een paar uurtjes doorslapen. Er staat echter wat belangrijks te gebeuren, dus ik kom toch mijn bed maar uit. Er moeten impala's verplaatst worden vanuit de fokgroep die we gisteren gezien hebben. Dat wil zeggen dat de dieren verdoofd, gevangen, geoormerkt en gechipt moeten worden.

Undefined

Kololo 2013 - Dag 5

Dag 4

Ik begin te merken dat de dagen behalve geweldig, ook lang en intensief zijn: het valt niet mee om om half zes op te staan. Het is dan ook iets later dan gepland als we allemaal klaar zijn om te vertrekken voor de ochtendwandeling. Alleen de jongens zijn kennelijk goed wakker, want bij alles wat gezegd wordt, hebben ze een liedje. ("If you look at the river..." "Rolling... Rolling.. ROLLING ON A RIHIVEEER!")

Undefined

Kololo 2013 - Dag 4

Dag 3

Zo, ik ken mezelf weer een beetje. De wekker loopt af en mijn eerste gedachte is: waarom zo vroeeeeeg? Als mijn wekker voor de tweede keer afloopt kom ik mijn bed uit. Al slaapwandelend kleed ik mezelf aan en werk ik wat ontbijt naar binnen. Als iedereen een beetje wakker is, komt Richard met de gameviewer bij het kamp. Vanaf dat moment begint een avontuur dat ik voor de rest van mijn leven niet meer vergeet. Nog voordat we in Welgevonden zijn, zien we giraffen, antilopen en een heleboel vogels. Eenmaal in Welgevonden stuiten we op hartebeesten, gnoes, nog meer giraffen en vooral nog veel meer vogels.

Undefined

Kololo 2013 - Dag 3

Dag 2

Het is zes uur en ik ben wakker. Klaar voor een nieuwe dag. Beetje jammer alleen dat de wekker pas om kwart voor acht afloopt en ik nog bijna twee uur kan slapen. Hoewel ik denk dat slapen niet meer gaat lukken, is het volgende moment dat ik mijn ogen open doe om half acht. Ik ga haast nog denken dat er iets mis met me is, want het woord 'ochtendmens' komt niet in mijn vocabulaire voor. En toch ben ik de eerste die aangekleed en wel in de main tent staat. Kleine persoonlijke overwinning :)

Undefined

Kololo 2013 - Dag 2

Dag 1

De wekker gaat en het duurt even voor ik besef waar ik ben, maar dan hoor ik de geluiden van Afrika om me heen en ik ben direct wakker. Ik kleed me aan en loop naar de main tent voor wat thee en rusks, een soort van beschuit, waarna we vertrekken voor een bushwalk. Deze wandeling staat in het teken van tracks en signs, heel simpel gezegd: sporen zoeken. Maar aangezien heel Kololo interessant is, gaan de verhalen vooral ook over de planten en dieren om ons heen.

Undefined

Pagina's

Subscribe to RSS - Afrika