HAS

Nooit meer naar school!

Na 20 weken van bloed, zweet en tranen is het dan toch echt gebeurd: ik ben afgestudeerd! Vooral de laatste loodjes zijn een flinke hindernis geweest, maar toen ik het mailtje kreeg dat uitsluitsel gaf, vielen tonnen aan last van mijn schouders. Dag HAS, tot nooit meer ziens! Dat betekent niet dat ik klaar ben met leren, integendeel! De afgelopen weken ben ik veel de natuur in geweest: van de Veluwezoom tot de Loonse en Drunense Duinen, van Ameland tot de Maasduinen. Ik heb veel gezien en geleerd en ik wil nog veel meer leren.

Nederlands

Afstuderen 2.0

Tot hier en niet verder. Dat was mijn gevoel iets meer dan een jaar geleden, toen ik besloot, na een aantal maanden zwoegen op een project dat ik verschrikkelijk vond, te stoppen met afstuderen. Ik was moe, had weinig energie, nul motivatie en was zo'n beetje het donderwolkje in huis. Tot ik mezelf op mijn verjaardag het beste cadeautje gaf dat ik had kunnen bedenken: ik kap ermee. Mijn opleiding kan me niet bieden wat ik wil, dus dan zoek ik zelf een opdracht waar ik me goed bij voel.

Undefined

Het begin van het einde

Undefined

Afstuderen. Eén woord, vier lettergrepen, twintig weken. Na vier jaar komt langzaam het einde in zicht van mijn tijd aan de HAS. Het is een lange weg geweest. Een weg vol hobbels, bochten, omleidingen, pieken en dalen. De komende maanden hoop ik richting de hoogste van alle pieken te gaan. Maar zoals bij alle bergbeklimmingen: de weg omhoog is zwaar, en hoe hoger de berg, hoe zwaarder de tocht. Het zal echt niet makkelijk worden, en vast ook niet altijd even leuk, maar de gedachte aan het feit dat het nog maar voor even is, maakt veel goed.

Subscribe to RSS - HAS