Falconcrest

Twee keer iets nieuws

Wat een geweldige dag bij Falconcrest vandaag! Normaal gesproken is het al heerlijk om een dag met de vogels te mogen werken, maar af en toe zijn er dagen bij dat het nog nét even wat specialer is dan normaal. Dat begon vanochtend al. Zei ik een paar weken terug nog dat Amerikaanse zeearend Atilla echt boven mijn maximumformaat was, na de eerste keer met hem vliegen was dat nog maar een halve waarheid. En nu is dat helemaal geen waarheid meer, want vandaag heb ik Atilla voor de eerste keer zelf gedragen. Nadat ik hem van zijn plek had gehaald, heb ik een tijdje met hem gezeten. Tot mijn vingers begonnen te tintelen vanwege het feit dat ze werden platgedrukt tussen de stoelleuning waar ik mijn hand op liet rusten, en de ruim drie kilo Atilla die op mijn hand zat. En weer verder met de dagelijkse bezigheden...

Nederlands

Atilla

Het begon met een grapje: Lieke vliegt wel even met de Amerikaanse zeearend. Maar na de nodige Nils Holgersson-grappen, wordt het toch serieus. Atilla is een goede vlieger, dus waarom niet? En zo sta ik een uur later met knikkende knieën en een half kuiken in mijn hand op het veld. In de verte zie ik Nadine met Atilla op de hand aan komen lopen. Hij spreidt zijn vleugels en met krachtige slagen komt hij mijn kant in.

Undefined

Falconcrest Falconry Fair 2012

What a weekend... Short nights, long, busy days, but oh, I enjoyed it so much! In the weekend of the 30th of June and the 1st of July, the Falconry Fair at Falconcrest took place. An event in which the terrain of Falconcrest was transformed into a real event area, with different stands and many, many birds of prey and owls.

Engels

Falconcrest Valkerij Fair 2012

Wát een weekend. Korte nachtjes, lange, drukke dagen, maar oh, wat heb ik genoten! In het weekend van 30 juni en 1 juli was de Valkerij Fair bij Falconcrest. Een evenement waarbij het terrein van Falconcrest werd omgetoverd tot een heus evenemententerrein, met verschillende stands en veel, voorál heel veel roofvogels en uilen.

Nederlands

Odin

Het is alweer een tijd geleden dat ik een blog schreef, dus het wordt weer eens tijd voor een update. En meteen een met minder leuk nieuws...

Nederlands

Afscheid nemen

Afscheid nemen doet pijn, ook al is het maar voor even. Veel van mijn vrienden heb ik afgelopen zaterdag met mijn "uitzwaaiavondje" al gedag gezegd en zie ik over ruim tien weken pas weer. Vreemd gevoel is dat.
Vandaag was mijn laatste dag Falconcrest voor vertrek en dat viel wederom nogal zwaar. Een plek waar je zo graag bent, mensen die je zo graag ziet voor zo'n lange periode moeten missen. En de vogels niet te vergeten. Ik heb nog maar eens extra genoten van het vliegen, de gezelligheid met mijn collega's en het kroelen met de vogels. Met een knoop in m'n maag trok ik de poort achter me dicht. Tien weken is lang.

Lieve collega's, ik ga jullie missen! En geef Odin een dikke kus van me :)
Tot over tien weken!

Nederlands

1 augustus 2011 - Dagje Falconcrest

Vandaag was weer een dagje genieten bij Falconcrest. Het weer was lekker, er waren gezellige bezoekers en de vogels hebben goed gevlogen. Wat wil je nog meer? :)
Ik heb ook mijn camera maar weer eens tevoorschijn gehaald om wat foto's van de birdies te maken.

Nederlands

Roofvogel- en Valkerijbeurs 2011 - Fotoverslag

Nederlands

Roofvogel- en Valkerijbeurs 2011

Nederlands

Wat?
Falconcrest Roofvogel- en Valkerijbeurs 2011, het gezelligste roofvogelevenement van Nederland

Waar?
Roofvogelpark en Valkerij Centrum Falconcrest
Bokt 18
5633 BG Eindhoven

Wanneer?
Zaterdag 16 juli en zondag 17 juli
10.00 tot 17.00 uur

Meer informatie?
www.falconcrest.eu

Foto-update

Er is de afgelopen dagen weer van alles gebeurd en hoe is dat nou beter te vertellen dan met foto's? Afgelopen donderdag waren Kirsten en Kimberly in het Safaripark en ik heb van Kimberly wat leuke foto's gekregen.
Daarnaast vierde Nadine afgelopen zondag haar verjaardag bij Falconcrest. Het was sowieso al twee weken geleden dat ik er geweest was, dus

Nederlands
Subscribe to RSS - Falconcrest