Tenerife for so far

Hoi allemaal, weer een berichtje vanuit Tenerife! De vorige twee dagen was ik weer op de boot te vinden. Donderdag ben ik meegeweest op de Must Cat. Het grappige was dat we 's ochtends om tien uur voor de loopplank stonden, toen we het bericht kregen dat de boot volgeboekt was en we dus niet mee konden. 'Goh, vervelend,' dachten wij en vervolgens hebben we tot half één op het strand liggen bakken :]

Daarna zijn we op ons gemakje naar de boot gelopen, waar we om één uur aan boord gingen. Onderweg had ik de mooiste ontmoeting met dolfijnen tot nu toe. Ze zwommen rond de boot en toen de boot wat meer vaart maakte, zwommen ze op de boeggolf mee. En toevallig stond ik recht op de voorkant van de catamaran. Dus een van de dolfijnen zwom recht onder me. Ik had mijn camera in mijn hand, maar op dat moment was ik zo verbaasd en impressed dat ik niet meteen foto's heb gemaakt. Uiteindelijk heb ik een paar foto's gemaakt, waarvan er maar één gelukt is. Die staat ook in het rijtje foto's. Na een tijd varen werd er aangemeerd om te eten en te zwemmen. Als volunteers kunnen we gratis meevaren op de toeristenboten, als er dolfijnen en walvissen te zien zijn maken we notities en foto's, maar in de tussentijd helpen we wat mee met het inschenken van drinken en dat soort dingen. Als iedereen gehad heeft, mogen we ook zelf wat eten en zwemmen. Ik ging het water in, keek onder water en daar waren... zeeschildpadden! Zo indrukwekkend, vlak onder me, drie zeeschildpadden van ongeveer een halve meter lang. Dat was heel bizar en bijzonder!

Vrijdag was ik op de Maxicat voor de eerste vaart. De oceaan was nogal wild en dat merkte ik ook vrij snel aan mijn maag. Vlug een reistabletje genomen en na een duik in het frisse zeewater was het gauw beter. De tweede vaart van de Maxicat was privé, dus voor de tweede vaart zijn we naar de Royal Delfin gegaan, een gigantische catamaran met een glasbodem. Eerst zijn we naar de zwem- en eetspot gegaan, waarna we de ruige zee op gingen. Tegen mijn verwachtingen in ging me dat prima af als ik op het voordek stond. Toen we aan het einde van de cruise nog steeds geen dolfijnen of walvissen hadden gezien, verloren we een beetje de hoop, maar een paar minuten voor de haven in zicht kwam, hebben we toch nog wat walvissen en dolfijnen gezien.
Aan het einde van de dag zijn we gaan eten bij Helen's Bar, waar we tot een uur of één hebben gekletst, gedanst en karaoke gezongen. Daarna zijn we terug gegaan naar the house, hebben we het gezicht van een collega-volunteer die dronken lag te ronken op de bank volgetekend met eyeliner en zijn we lekker gaan slapen.

De foto's vanaf de foto met 2-9 zijn die van vrijdag

Vandaag was een heerlijk rustige dag. We zijn naar het strand gegaan en hebben daar het grootste deel van de dag doorgebracht. Verder hebben we niet veel gedaan, dus daar is ook weinig over te vertellen. Morgen gaan we jetskiën, dus morgen meer verhalen... Hasta mañana!

Nederlands

Reacties

Helemaal super weer, fijn toch dat dit kan op stage. Kijk nu al uit naar de jetski verhalen. Stoer.